The Last Of The Mohicans

The Last Of The Mohicans 2016

S. 13.10.2016

Emo: FI*Belagian Yrmeli, EUR n

Isä: FI*Waputtaren Taaniel, EUR n 03

Pennut:

Tytöt:

Tea Tarina Taanielintytär, EUR n 03 - asuu Muhoksella

Pow-Wow Penelope, EUR n 03 - asuu Lammilla, kutsumanimi Nyyti

Unisieppari Irene, EUR a 02 - asuu Järvenpäässä, kutsumanimi Oodi

Pojat:

Mohikaani Matteo, EUR n 03 - asuu Oulussa

Haukansilmä Ivano, EUR a - asuu Ylivieskassa, kutsumanimi Hippu

Heimoveli Maffeo, EUR a - asuu Sievissä, kutsumanimi Mafi


Belagian Yrmelin synnytyskertomus

FI*Belagian Yrmelin eli Dipin ja FI*Waputtaren Taanielin eli Eemelin uusintatreffit toteutuivat naaraan synnyinkodissa Muhoksella 10.-11.8.2016. Kolmisen viikkoa tapaamisen jälkeen Dipillä havaittiin tiineyteen viittaavia fyysisiä muutoksia. Muutamaa viikkoa myöhemmin Dipin vatsanseutu alkoi muuttaa muotoaan, ja varsin muhkea vauvamaha tytölle kehkeytyikin. Pentujen liikkeitä tuntui molemmilla kyljillä. Hieman ennen laskettua aikaa Dippi noudettiin Waputtaren kissalaan odottamaan h-hetkeä.

63. tiineyspäivän iltana Dippi alkoi käydä pesävaihtoehtoja läpi, ja oli havaittavissa ennakoivia supistuksia. Torstaina 13.10. tiineyspäivänä 64, Dippi kehräili paljon ja synnytykseen valmistavat supistukset alkoivatkin klo 14.50. Dippi oli rauhallinen ja luottavainen ensikertalainen. Klo 15.07 poltot olivat jo voimakkaita ja sikiöpussi tuli näkyviin. Hiljainen tyttö kehräili, ei läähättänyt, söi Nutri Plus lisäravinnetta.

Klo 15.25. Dippi vaihtoi istuvaan asentoon ja ponnisti maailmaan mustavalkoisen 104 grammaisen pennun. Pentu oli kovin hiljainen ja kätilö teki töitä pienokaisen virvoittamiseksi. Kätilö sai myös katkaista napanuoran. Emo jatkoi sitten pennun kuivattelua, kunnes supistukset alkoivat uudestaan ja tässä vaiheessa emo alkoi myös läähättää. Klo 16.02 syntyi toinen mustavalkoinen pentu, painoa 116g. Emo katkaisi napanuoran, mutta ei syönyt istukkaa. Klo 16.26 syntyi kolmas mustavalkoinen pentu, painoa 113g. Emo katkaisi jälleen napanuoran ja söi hieman istukkaa. Klo 16.37 syntyi neljäs pentu, väriltään sininen harlekiini ja painoa 101g. Emo katkaisi napanuoran ja antoi kätilön auttaa pennun kuivattelussa. Viides 111 grammainen sininen (+medaljonki) pentu syntyi klo 17.03. Kätilö sai katkaista napanuoran ja kuivatella pennun. Tässä vaiheessa emo oli syönyt runsaasti Nutri Plussaa ja halusi pitää syntyneet pienokaiset lähellään. Kätilö vaihtoi kuivat alustat ja asetti pennut emon lähelle. Emo yhä välillä läähätteli, ja siitä saattoi päätellä, että kuudes pentu oli vielä tulossa. Supistukset alkoivat onneksi uudelleen voimistua ja sininen 106 grammainen pentu syntyi klo 18.04. Kätilö siirsi pennut ja emon puhtaaseen pesään, jonka emo totesi turvalliseksi ja sopivaksi.

Dippi osoittautui vahvaksi ja rauhalliseksi synnyttäjäksi, ja otti myös kätilön avustuksen luottavaisesti vastaan. Dippi synnytti kolmessa tunnissa kuusi tervettä ja tasaisenkokoista pienokaista. Emona Dippi on suojeleva, todella rakastava ja huolehtivainen.