Kalevala 2016

Kalevala 2016


S. 23.8.2016

Isä: IC Anshelm, EUR a 02 62

Emo: FI*Elekatin Tillipioni, EUR a 03

Pennut:

FI*Waputtaren Ututyttö Terhenneito "Enni" EUR a 03 - naaras, asuu Oulussa, kutsumanimi Usva

FI*Waputtaren Kaunis Kaukomieli "Aake" EUR a 03 - uros, asuu Helsingissä, kutsumanimi Moshe

FI*Waputtaren Ukko Anselminpoika "Ukko" EUR a 02 62 - uros, asuu Espoossa

FI*Waputtaren Mimerkki Metsänneito "Mimilia" EUR x a 09 - naaras, asuu Haukiputaalla, kutsumanimi Mimi

FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito "Elma" EUR a 03 - naaras, asuu Oulussa, kutsumanimet Elma ja Elea


Tillipionin synnytyskertomus

Suomen Kissaliitto myönsi FI*Elekatin Tillipionille ja Anshelmille erityisastutusluvan kesäkuussa 2016. Pariskunta pääsi viettämään juhannushäät täällä meidän luonamme Waputtaren kissalassa.

Kolmisen viikkoa häiden jälkeen Tillipionissa oli havaittavissa tiinehtymisestä viestiviä nisämuutoksia. Ennen pitkää vatsanseutu alkoi tukevoitua ja vallan pyöristyäkin. Loppujen lopuksi Tillipionille kehkeytyi todella suuri ja komea vauvamasu! Tunsin pienokaisten liikkeitä molemmin puolin vatsaa ja aavistin isohkoa pentuetta syntyväksi.

Myöhään maanantai-iltana 22.8. Tillipioni alkoi kuljeskella levottomana olohuoneessamme (oli jo käynyt selväksi, että neiti halusi synnyttää olohuoneessa, eikä yläkerran rauhallisessa makuuhuoneessa) ja seurasi minua kaikkialle. Synnytyspesävaihtoehtoja käytiin läpi ja tuli myös ennakoivia supistuksia. Tiistaiaamuna klo 6.25 Tilllipioni supisteli jo tiheästi ja limatulppa irtosi. Tillipioni kehräili rauhallisesti, kunnes klo 6:38 alkoivat kovat poltot ja Tillipioni alkoi läähätellä. Klo 6.55 menivät "lapsivedet" ja 7.10 tuli ensimmäinen sikiöpussi näkyviin.

Klo 7.36 ensimmäinen pentu syntyi jalkojeni juureen! Kookas 115grammainen sinivalkoinen tyttöpentu syntyi takajalat edellä ja oli ollut synnytyskanavassa niin kauan, että tarvitsi virvoittelua. Klo 7.50 syntyi toinen pentu, 120grammainen sinivalkoinen poika, ja heti perään 104grammainen siniharlekiini poika. Harlekiini tarvitsi myös virvottelua. Kiirettä piti kasvattajalla kuivatella pentuja, ja pitää emo rauhallisena ja voimissaan. Emo söikin koko synnytyksen ajan Virbacin Nutri Plus lisäravinnetta. Klo 8.35 syntyi neljäntenä tumma 111grammainen tyttöpentu (a 09) ja klo 9.10 sinivalkoinen 104grammainen tyttö.

Kasvattajakätilö nautti jälleen emon luottamusta siinä määrin, että sai katkaista kaikkien muiden napanuorat paitsi kolmantena syntyneen harlekiinipennun. Emo ei syönyt yhtäkään istukkaa. Synnytyksen jälkeen kätilö siirsi pesueen puhtaaseen pesään ja kantoi yläkertaan ns. pentukamariin. Siellä emo sai ruoan ja alkoi hoivata rauhassa pienokaisiaan.

Tillipioni teki uskomattoman suorituksen synnyttäessään kahdessa tunnissa viisi hyvänkokoista pentua!