Kotona asuvat kissat


FI*Waputtaren Vito Andolini, EUR a 03

- Synt. 22.3.2018

- Emo: Sipriina EUR a 02 64 ja isä: CH FI*Waputtaren Emeljan EUR n 03

CH FI*Waputtaren Emeljan, EUR n 03

- Siitosuros, synt. 10.8.2015

- Emo: Elekatin Tillipioni EUR a 03 ja isä: PR&CH Taneli EUR d 02 62

- FeLV ja FIV negat. (8.6.2016) ja veriryhmä A

- Yhteisomistuksessa Sanna Nokimäen kanssa, mutta asuu Waputtaren kotona


FI*Elekatin Tillipioni, EUR a 03

- Kastraattinaaras, synt. 5.4.2013

- Veriryhmä A ja FeLV ja FIV negatiiviset (23.3.2016)

- Ei kanna genomissaan pitkäkarva-alleelia

Tillipioni syntyi Elekatin kissalaan sinivalkoisista vanhemmista. Pentueessa oli myös täyssiniset Ruusupapu-sisko ja Mesikämmen-veli.

Keväällä 2015 etsiskelin morsianta noviisikollilleni Tanelille. Tanelilla oli ehtinyt olla vuoden ajan hormoni-implantti merkkailun vuoksi, minkä tehon hiivuttua alkoi olla korkea aika löytää 2,5 vuotiaalle Tanelille treffiseuraa. Päätin kysyä Elekatin kasvattajalta, voisinko lainata hänen kasvattiaan Tillipionia Tanelin morsiameksi. Tillipioni oli sillä hetkellä yksi harvoista kasvatetuista leikkaamattomista valkolaikkunaaraista Suomessa. Toisen kasvattajan kanssa olin pohtinut hänen naaraseurooppalaistaan Tanelin morsiameksi, mutta tämä naaras oli jo 6-vuotias ja loppujen lopuksi meidän molempien mielestä turhan vanha ensisynnyttäjäksi. Joten, otin yhteyttä Tillipionin omistajakasvattajaan. Ilokseni ja suureksi yllätyksekseni Tillipionin kasvattaja lähti projektiin mielellään ja kannustavasti mukaan! Niinpä hoidimme kissojemme testiasiat kuntoon, ja toukokuussa 2015 kävimme hakemassa suloisen Tillipionin lainaemoksi Waputtaren kissalaan. Treffit toteutuivat, tiineys ja synnytys sekä pentujen hoito sujuivat hyvin. Pikkuhiljaa Tillipionista oli tullut perheenjäsen ja kasvattajan kanssa mieteimme mikä olisi kissankin kannalta paras ratkaisu - palautus synnyinkotiin, kuten alunperin oli ajatuksena, vai se että lunastaisin Tillipionin meille pysyväksi perheenjäseneksi. Pentueen luovutusiän jälkeen sitten sovimme, että sopeutuvainen ja sopuisa Tillipioni jäisi meille. Elokuussa 2016 Tillipioni synnytti Waputtarelle sinivalkoisen pentueen, kolme tyttöä ja kaksi poikaa.


PR & CH Taneli, EUR d 02 62 


- Kastraattiuros, noviisi, synt. 5.8.2012

- Veriryhmä A ja Felv&FIV negat.

- Taneli ei periytä agoutikuviota eikä pitkäkarvaisuutta


Taneli oli vuosina 2013-2016 Suomessa ainoa näyttelyaktiivinen punaharlekiini eurooppalaisuros, ja hänkin noviisitaustainen. Kesällä 2012 käytin tytärtäni Keski-Pohjanmaan Lohtajalla pienellä ponitallilla. Pihapiirissä tepasteli pyöreävatsainen maatiaisnaaras, oman Vappuni värinen kilpikonna van. Kissan omistaja kertoi että Lilli odottaisi pentuja naapurin mustavalkoiselle kollille. Elo/syyskuussa pääsinkin sitten katsomaan pienen pieniä pojankoltiaisia, Tanelia ja mustavalkolaikkuista veljeänsä Noppaa. Varasin Tanelin ja Nopalle löytyi koti maatiaiskissana. Taneli rekisteröitiin eurooppalaiseksi lyhytkarvaiseksi 10 kuukauden ikäisenä kansainvälisen kissanäyttelyn noviisiluokassa. Taneli on käynyt näyttelyissä ja saavuttanut Champion ja Premior tittelit. Taneli on kilttiluonteinen uroskissa, suhtautuu terveen uteliaasti muihin kissoihin ja tykkää olla meidän ihmisperheenjäsentenkin lähellä. On ilo omistaa näin rakastettavan luontoinen kissa, vieläpä oman kasvatuksen kantauros.

Tuuliina , HCS a 02 21 64

- Kotikissa kastraattinaaras

- Synt. 7.7.2010

Tuuliina tuli meille Lestinjärveltä navettakissan pentueesta neljän kuukauden ikäisenä. Käytin paikallista nettirivi-ilmoitus sivustoa apuna ilmoittamalla siellä rivitaloalueellamme kuljeskelleesta kissasta. Sisäkissa olikin karkuteillä naapuririvitalosta ja löysi näin takaisin omaan kotiinsa. Palstalla näin ilmoituksen kotia etsivästä Tuuliinasta ja niin tyttö päätyi meille.

Tuuliina rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta vain sietää muita kissoja, kulkee koiran tavoin hihnassa ja on muutenkin aivan erityisen omalaatuinen kissa. Tyttäreni Kiia opetteli puhumaan Tuuliinan tullessa meille ja keksikin alkaa kutsua kissaa helpommin nimellä "Oma". Näiden kahden välillä on ihmeellinen symbioosi, vahva kiintymys. Tuuliina poti paljon hankalia ruuansulatusvaivoja nuoruudessaan, kunnes löysin sopivan allergisen kissan ruokavalion. Näyttelyiden kotikissaluokassa olemme käyneet pari kertaa, mutta harrastus ei sovellu Tuuliinalle, koska muut kissat aiheuttavat hänelle stressiä.

Tuuliinan nimeksi meinasi aikoinaan tulla Irene, mutta se oli liian hankala lausuttava pienelle tyttärelleni. Tuuliinan kunniaksi kuusi vuotta myöhemmin Mohikaani-pentueen (2016) sinivalkoinen harlekiini tyttö sai nimekseen Unisieppari Irene.


PR Tarina, EUR n 02 64

- Kastraattinaaras, noviisi, synt. 19.8.2008

- Veriryhmä B ja Felv&FIV negat.

Tarinan löysin vuonna 2008 Ylivieskasta. Tarinan löytökissaemo ja kaikki sisarukset olivat mustia valkoisin merkein (n 09), Tarina ainoastaan valkoinen mustin merkein.

Kymmenen kuukauden ikäisenä Tarina kävi näyttelyn noviisiluokassa ja hyväksyttiin rekisteröitäväksi eurooppalaiseksi lyhytkarvaiseksi, värinä musta harlekiini.

Toukokuussa 2010 Tarina matkusti Mäntsälään upean mustan eurooppalaisuroksen, Kissakallion Jeroldin, morsiameksi. Valitettavasti Tarina sai keskenmenon tiineyden puolessa välissä. Kahden pienen kissanpennunalun menetys tuntuu yhä riipaisevalta. Syksyllä 2010 Tarina steriloitiin ja on käynyt näyttelyissä kastraattina ja saavuttanut Premior-tittelin. Nykyään Tarinaa edustaa silloin tällöin näyttelyiden veteraaniluokassakin. Jotta Tarinan nimi jäisi historiankirjoihin, sai Waputtaren Mohikaani-pentueesta yksi tyttöpentu toiseksi nimekseen Tarina.

Tarina on helppohoitoinen ja seurallinen kissa, hänellä on omat hellyydenkaipuu hetkensä.

IN MEMORIAM

GIP Vappu, EUR f 01

- Kastraattinaaras, noviisi

27.6.2003 - 21.8.2018

Vappu tuli vuonna 2003 silloisen kotikissani, Viivin, kaveriksi ystäväni maatilalta Kannuksesta. Vappu kävi näyttelyiden kotikissaluokassa, kunnes sain tietää noviisiluokasta ja eurooppalaisrodusta. Vappu rekisteröitiin kastraattina eurooppalaiseksi, joten kaunottarella ei ole jälkeläisiä. Vapun myötä alkunsa sai kutsumustyöni valkolaikkueurooppalaisten parissa, ja kunnioituksen kissadaamia kohtaan näkee myös kasvattajanimessäni.

Vappu oli rauhallinen ja omanarvontunteva kissa. Vappu oli sellainen luotettava ystävä, joka koki rinnallani monenmoista elämänmuutosta.