Kissanäyttelyt

27.-28.1.2018 Surok, Lahti

Lauantaina näyttelyyn osallistuivat mustavalkoinen Pow-Wow Penelope eli Nyyti, joka valmistui Championiksi, sinivalkoinen Vellamo Vieno Vedenneito eli Elma, joka sai toisen CACIB sertinsä ja on nyt ns. ulkomaan jumissa, sekä sinikilpikonnavalkoinen Angelika Enkelten Markiisitar eli Tähti, joka debytoi pentuluokassa ja sai EX1 tuloksen.

Myös sininen harlekiini Ukko Anshelminpoika osallistui näyttelyyn lauantaina ja sai ensimmäisen sertinsä avoimessa luokassa. Ukon silmienväri muutetaan oranssista vihreäksi. Ukon luona asuva punainen Feronian Neidonnkello eli Tui debytoi pentuluokassa. Tuille sattui kaksi kilpakumppania samassa värissä ja luokassa ja tulos oli EX3. 

Sunnuntaina valkolaikkuja edustivat Nyyti ja Tähti. Nyyti sai ensimmäisen CACIB sertinsä champion-luokassa ja Tähti jälleen EX1 tuloksen. 

Kiitos aktiivisille omistajille osallistumisesta ja kuvista!

20.-21.1.2018 Porok, Kempele

FI*Waputtaren Toulouse Toscanpoika "DD nykyään Dani" (EUR d 02 62) osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn pentuluokassa. Kahden tuomarin mielipiteellä Danin väri tullaan muuttamaan harlekiinista bicolouriksi. Valkoisen määrä vastaa harlekiinin määritelmää, mutta värijakauma on muodoltaan enemmän bicolour, jolloin sertien saaminen tulisi olemaan helpompaa bicolourina. Dani sai todella lupaavat arvostelut, eniten kehuja tuli pojan koosta, rakenteesta ja turkinlaadusta.

FI*Waputtaren Ututyttö Terhenneito "Usva" (EUR a 03) sai molempina päivinä CAP sertit ja saavutti niin ollen sunnuntaina Premior-tittelin. Myöskin Usvan kokoa ja turkinlaatua kiiteltiin, sekä muitakin ominaisuuksia.

Sekä Usva että Dani pääsivät tuomarin paras-valintoihin edustamaan rotuaan.

Lauantaina palkittiin Porok ry:n vuoden kissat 2017. FI*Waputtaren sai diplomin ja palkinnon sijoituttuaan kasvattajaluokassa kolmanneksi *wuhuu* viime vuosi oli erityisen hieno näyttelyrintamalla! :)

5.-6.8.2017 Ery-Syd, Helsinki

FI*Waputtaren Heimoveli Maffeo "Mafi", osallistui nuorten luokassa kansalliseen kissanäyttelyyn omistajansa kanssa. Lauantaina EX1 ja sunnuntaina EX1 NOM, paneelissa burma vei kategoriavoiton. Kuva Tuija Pudas

22.-23.7.2017 Surok, Hämeenlinna

Lauantaina oli juhlallinen näyttelypäivä, koska EUR Breed BIS näyttely toteutui hienosti ja iltapäivällä eurooppalainen julistettiin Suomen kansalliskissaroduksi.

FI*Waputtaren Pow-Wow Penelope "Nyyti" oli tuomarin paras nuori, mutta paneelissa toinen eurooppalainen vei kategoriavoiton. FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito "Elma" sai CAC sertin ja osallistui myös tp-valintaan, nominointi meni eri kissalle. Tyttöjen isät IC FI*Waputtaren Taaniel "Eemeli" ja IC Anshelm "Anselmi" saivat omassa luokassaan sertit ja edustivat urosten tp-kisassa. Tuomari kuvaili hauskasti Eemelin David Beckhamiksi ja Anselmin Pavarotiksi, voitto meni eri osoitteeseen.

Sunnuntaina valkolaikkueurooppalaisia edustivat norminäyttelyssä Elma ja Nyyti. Elma sai CAC-sertin ja Nyyti oli jälleen tuomarin paras nuori. Paneelissa Nyytin tuomari äänesti Nyytiä, mutta kaksi muuta tuomariääntä menivät eri kissalle.

Hieno viikonloppu!


1.7.2017 Porok, Kempele

Lauantaina näyttelyyn osallistui FI*Waputtaren Ututyttö Terhenneito (EUR a 03) eli Usva kastraattinaaraitten luokassa. Tulos EX1 CAP. Tuomari Sara Fonsén valitsi Usvan kisaamaan epäviralliseen paneeliin Porok Suomi 100 Kissa -tittelistä. Usvalla oli kisassa 7 vastustajaa ja tuomariäänin 6/8 Usva voitti tittelin itselleen! Wuhuu ja onnea sinivalkoinen euroneito!

FI*Waputtaren Tea Tarina Taanielintytär (EUR n 03) osallistui nuorten luokkaan pääsi myös tuomarin parhaana paneeliin, jossa bengali vei voiton.

Perjantaina kävimme katsomassa FI*Waputtaren Mohikaani Matteota kotonaan. Poika on jo täysikasvuisen mitoissa, oikein komea ja lupaava sulhanen noviisi Sipriinalle.

20.-21.5.2017 Pirok, Tampere

Lauantaina näyttelyyn osallistui FI*Waputtaren Heimoveli Maffeo (EUR a), FI*Waputtaren Pow-Wow Penelope (EUR n 03) ja FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito. Kaikki saivat luokassa 11 Nuoret tuloksen EX1. Tuomarin paras -valintoihin pääsi eurooppalaisnuoria edustamaan Maffeo (voitti sinikilpikonna EUR tytön) ja Penelope (voitti Elman), mutta nominoinnit ja niin ollen paneelipaikat menivät toisille roduille.

Sunnuntaina FI*Waputtaren pääsi keräämään kasvattajaluokkapisteitä viiden kasvatin voimin; Maffeon, Penelopen ja Elman lisäksi Ukko Anshelminpoika osallistui nuorten luokkaan ja Mohikaani-pentujen isä IC Waputtaren Taaniel osallistui luokkaan 5. Mukana menossa oli myös Kalevala-pentueen isä IC Anshelm. Runsaasti lisää kuvia löytyy Facebookista ja Kaskelan katit blogista:

https://www.facebook.com/pg/waputtaren/photos/?tab=album&album_id=912170508881466

https://kaskelankatit.blogspot.fi/2017/05/pirok-nayttely-2152017.html

23.4.2017 Rurok, Helsinki

Näyttelyyn osallistui pari kasvattieni omistajaa ja sain ilokseni tilannetietoja, tunnelmia ja kuvia päivän kulusta.

Tuloksia:

FI*Waputtaren Ukko Anshelminpoika EUR a 02 62 nuorten luokassa EX1 NOM (tuomarin paras, pääsi paneeliin kisaamaan ocicat-rotuisen kissan kanssa ja jäi kakkoseksi)

IC FI*Waputtaren Taaniel EUR n 03 luokassa 5 EX1 CAGCIB

IC Anshelm (Ukon isä) EUR a 02 62 valmistui luokassa 7 EX1 CACIB IC

Waputar onnittelee ja kiittää!

25.3.2017 Kes-Kis, Jyväskylä

FI*Waputtaren Taaniel (EUR n 03) luokassa 7: EX1 CACIB BIV IC (vp-vertailussa voitti tyttärensä ja valmistui International Championiksi)

FI*Waputtaren Tea Tarina Taanielintytär (EUR n 03) luokassa 12 Pennut: EX1 NOM (tuomarin paras pentu)

FI*Waputtaren Pow-Wow Penelope (EUR n 03) luokassa 12 Pennut: EX2

FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito (EUR a 03) luokassa 11 Nuoret: EX1 NOM (tuomarin paras nuori)

Tytöistä Elma oli rennoin sekä häkissä että käsiteltäessä. Nyytikin taipui näyttelyasentoon hienosti ja otti häkissä oleskelun rennosti. Tea oli vilkkain sekä häkissä että arvostelupöydällä.Elma sai paneelissa kaksi tuomariääntä samoin kuin brittiläinen kilpakumppani. Ratkaiseva tuomariääni meni britille. Tea sai paneelissa yhden tuomariäänen, bengali vei voiton.

18.-19.2.2017 Poh-Kis, Kokkola

Lauantain tulokset:

FI*Waputtaren Ukko Ashelminpoika EX1 NOM (Tuomarin paras)

FI*Waputtaren Tea Tarina Taanielintytär EX1

FI*Waputtaren Heimoveli Maffeo EX1 NOM (Tuomarin paras)

Sunnuntain tulokset:

PR Tarina kolmoskategorian veteraaninaaras 1. NOM (Tuomarin paras) BOX veteraani

Sipriina EUR a 02 64 hyväksyttiin noviisiluokassa eurooppalaiseksi

FI*Waputtaren Ukko Anshelminpoika EX1

FI*Waputtaren Vellamon Vieno Vedenneito EX1

FI*Waputtaren Tea Tarina Taanielintytär EX2

FI*Waputtaren Pow-Wow Penelope EX1

FI*Waputtaren Heimoveli Maffeo EX1

FI*Waputtaren kolmoskategorian Kasvattajaluokassa sijalla 3. pistein 89,60

14.1.2017 Porok, Kemi

FI*Waputtaren Ututyttö Terhenneito eli Usva, EUR a 03, teki näyttelydebyytin pentuluokassa Kemissä. Ensin Usvan arvosteli tuomarioppilas Suvi Svensk ja heti perään tuomari Jaana Jyrkinen, tuloksena EX1. Sinikilpikonnanvärinen britti vei tp-valinnassa voiton. Usva oli oikein reipas ja pentumaisen vilkas ja utelias, sekä malttoi myös levähtääkin näyttelyhäkissä.

17.12.2016 Rurok, Karkkila

PR Tarina edusti kolmoskategorian veteraaninaaraiden luokassa ja sijoittui hienosti kolmanneksi! Tarina sai upeat arvostelut, tässä otteita: Erinomainen eurooppalainen neito. Pää: hyvänkokoinen, pehmeälinjaiset kasvot. Turkki: Erinomainen lyhyt ja kiiltävä. Super harlekiinivärijakauma. Ihastuttava lady.

8.10.2016 Ykköskissat, Hartola

PR Tarina edusti kauniisti III-kategorian naarasveteraanien luokassa.

17.-18.9.2016 Poh-Kis, Lapua

PR Tarina osallistui lauantaina kolmoskategorian veteraaninaaraiden luokkaan ja sijoittui neljänneksi. CH FI*Waputtaren Emeljan osallistui näyttelyyn sunnuntaina ja sai toisen CACIB sertinsä.

10.9.2016 Rotukissojen esittelynäyttely, Riihimäki

Norjalainen metsäkissa ry ja Suomen Neva Masquerade Kissat ry järjesti rotukissojen esittelynäyttelyn Riihimäellä. Waputtaren kissala osallistui tapahtumaan eurooppalaispoikien PR&CH Tanelin ja CH Waputtaren Emeljanin kanssa.

Edustettuina olivat mm. Norjalainen metsäkissa, Neva Masquerade, Siperiankissa, Maine Coon, Ragdoll, Pyhä Birma, Persialainen, Exotic, Turkkilainen Angora, Selkirk Rex, La Perm, Brittiläinen pitkäkarva, Burma, Cymric, Eurooppalainen, Ocicat, Venäjänsininen ja Itämainen.

Kissarodut esitteli yleisölle näyttelytuomari Pia Nyman. Eurooppalaisrodusta Nyman kuvaili rotumääritelmää lyhyesti sekä mainitsi noviisina rekisteröintimahdollisuuden. Kuultuaan Tanelin olevan noviisi, Nyman kertoi Tanelin vaiheet tallikissan pennusta eurooppalaiskissaksi ja komean Emeljanin isäksi. Hän myös mainitsi Suomesta löytyvän maailman parhaat eurooppalaiset.

Olin tehnyt edustustehtävää tukemaan esitteitä eurooppalaisrodusta ja Waputtaren kissalasta. Yleisö napsi niitä mukaansa mukavasti ja noviisiasia herätti kiinnostusta. Toki markkinoimme samalla Kalevala-pentuettamme ja pentuekuvat herättivät paljon ihastusta. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja rento, viihdyimme!

4.9.2016 Pirok, Sastamala

FI*Waputtaren Emeljan, EUR n 03, valmistui Championiksi ja sai ensimmäisen CACIB sertinsä seuraavassa luokassa.

2.-3.7.2016 Porok, Kempele

Lauantaina PR Tarina 3 kategorian veteraaninaaraiden luokassa sijalla 4, PR&CH Taneli EX1 CAPIB, FI*Waputtaren Emeljan EX1 CAC. Sunnuntaina Taneli EX1 CAPIB ja Emeljan EX1 CAC.

21.5.2016 Pirok, Tampere

Tosca hyväksyttiin noviisiluokassa eurooppalaiseksi! Tuomareina Vladimir Isakov ja Elin Hoffner.

PR Tarina edusti valkolaikkuja III-kategorian veteraaniluokassa, tulos 5.

16.-17.4.2016 Rurok, Helsinki, Scandinavian Winner 2016

FI*Waputtaren Emeljan, EUR n 03, tulos luokassa 11 Nuoret 7-10kk EX1

23.1.-24.1.2016 Surok, Lahti

FI*Waputtaren Emeljan, EUR n 03, tulos lauantaina ja sunnuntaina EX1 luokassa Pennut 4-7kk

PR & CH Taneli EUR d 02 62, tulos lauantaina ja sunnuntaina EX1 CAP, Taneli valmistui Premioriksi 24.1.2016.

9.1.-10.1.2016 Pohkis, Seinäjoki

FI*Waputtaren Emeljan (EUR n 03), tulos lauantaina ja sunnuntaina luokassa Pennut 4-7kk EX1

PR Tarina (EUR n 02 64) osallistui näyttelyyn lauantaina, tulos EX1 CAPIB ja veteraaniluokassa 3.

12.-13.12.2015 Rurok, Karkkila

FI*Waputtaren Emeljan (EUR n 03), tulos lauantaina ja sunnuntaina luokassa Pennut 4-7kk EX1