Suomirock-pentue

Suomirock-pentue

S. 7.5.2018


1x Musta tyttö valkoisin merkein:

FI*Waputtaren Ramona Ruusunen, EUR x n 09                   

*ASUU TURUSSA, uusi kutsumanimi on          Purslane*

1x Mustavalkoinen harlekiini poika:

FI*Waputtaren Juice Juhana Jeelinpoika, EUR n 02           

*ASUU KUOPIOSSA SIJOITUKSESSA, uusi kutsumanimi on Hiro*

2x Mustavalkoinen bicolour poika:

FI*Waputtaren Touko Taivaanrannanmaalari, EUR n 03       

*ASUU PAIMIOSSA*

FI*Waputtaren Sir Elmo Elwood, EUR n 03                           

*ASUU HÄMEENLINNASSA*


Isä: Jeeli, EUR n 03

Felv ja FIV negat. 2017  ja veriryhmä A, ei kanna pitkäkarvaisuutta

Kuva: Hannu Palomäki

Emo: CH FI*Waputtaren Vellamo Vieno Vedenneito, Elma, EUR a 03

Felv ja FIV negat. 2018, veriryhmä A, kantaa pitkäkarvaisuusalleelia

Elman synnytyskertomus

Elman synnytys alkoi 64. tiineyspäivänä 7.5.2018 iltapäivällä klo 17. Elma kutsui minut yläkertaan naukumalla, kun olin saanut tyttärieni kanssa syötyä. Elmalla oli vahvoja supistuksia ja hän rauhoittui makuuhuoneen synnytyspesään kehräilemään. Välillä Elma jaloitteli ja söi Nutriplussaa. Avautumissupistukset alkoivat klo 18.34 ja klo 19.09 tuli limatulppa. Ensimmäinen sikiöpussi tuli työntöpolttojen myötä näkyviin klo 19.14.

Ensimmäisenä syntyi klo 19.20 mustavalkoinen harlekiinipoika, painoa 112g. Elma jätti napanuoran katkaisun ja pennun kuivattelun kätilölle, ja syykin selvisi samantien. Toinen pentu syntyi heti perään klo 19.26, musta 105 grammainen tyttö. Kätilölle tuli vallan kiire puhdistaa kalvot pennun kasvoilta ja aukaista hengitystiet kesken ensimmäisen pennun kuivattelun. Onneksi Kiia-tytär tuli avuksi. 

Klo 19.46 syntyi kolmantena 104 grammainen mustavalkoinen poika. Kätilö ihmetteli miksi emo ei jo rauhoittunut hoitamaan pentujaan. Klo 20.04 syntyikin neljäs yllätyspentu, 105 grammainen, mustavalkoinen poika! Viimeinen istukka syntyi klo 20.10 ja Elma rauhoittui hoitamaan pienokaisiaan. Kätilö siisti emon ja pesän sekä varmisti, että jokainen pentu löysi maitobaariin.

Jälleen kerran ensikertalainen emo tarvitsi runsaasti kätilön apua. Kätilö sai puhdistaa kalvot ja katkoa napanuorat jokaiselta pennulta, eikä emo halunnut popsia istukkoja. Uusi tilanne ja kipu veivät emon keskittymisen pois vastasyntyneistä. Elmalla alkoi tulla todella hyvin maitoa ja pennut ovat saaneet hienosti painoa. Iloinen perhetapahtuma kerta kaikkiaan!