Masterpiece-pentue

Masterpiece-pentue

S. 22.3.2018

1 Sinivalkoinen bicolour poika, EUR a 03   

FI*Waputtaren Vito Andolini, "Lenni", sai nimensä Kummisetä II -elokuvan soundtrack -sävellyksestä "Remember Vito Andolini" *Lenni jäi kotiin*

2 Mustavalkoista tyttöä, EUR n 03   

FI*Waputtaren Ilona Amélie Emeljanintytär, "Lilli", sai nimensä Apulanta-yhtyeen surullisesta Ilona-biisistä ja Amélie-elokuvan musiikista

*Lilli asuu Lammilla*

FI*Waputtaren Anya Lalena Emeljanintytär, "Lalenja", sai nimensä Deep Purplen kappaleista Anya ja Lalena (joka ei tosin ole alkuperäisversio)

*Lalenja asuu Oulussa ja uusi kutsumanimi on Lamia*

Pentujen nimibiisien joukossa on paljon liikuttavia sävelmiä. Tällä tavoin kunnioitamme enkelisiskon muistoa.

Pentueen kasvua voi seurata Facebookissa: Waputtaren eurooppalaiskissat, albumissa Masterpiece-pentue on runsaasti kuvia!

Emo: Sipriina (EUR a 02 64)

Felv&FIV negat. 28.6.2017

Veriryhmä A

Isä: CH FI*Waputtaren Emeljan (EUR n 03)

Felv&FIV negat. 7.6.2017

Veriryhmä: A

Sienitesti puhdas 22.9.2017


Sipriinan synnytyskertomus

Torstaina 22.3.2018, 63. tiineysvuorokauden aamuna, havaitsin Sipriinalta tulleen limatulpan klo 7.32. Sipriinalla oli harvakseltaan supistuksia ja ensimmäinen sikiöpussi tuli näkyviin. Supistukset olivat heikkoja ja harvassa, joten aloin soitella eläinlääkäreitä läpi. Oksitosiini olisi vahvistanut supistuksia. En kuitenkaan saanut yhteyttä oman enkä lähikuntien eläinlääkäreihin ennenkuin klo 9.53 syntyi ensimmäinen pentu. Pentu tuli toinen takajalka ja häntä edellä ja istukka syntyi heti perään. Suureksi surukseni pentu oli eloton, enkä saanut pienokaista elpymään. Enkelityttö oli isänsä näköinen mustavalkoinen bicolour ja painoi 119 grammaa. Pieni lähti Eviraan viimeiselle matkalle tutkittavaksi, jotta saisin tiedon oliko jotain mennyt kehityksessä pieleen jo kohdussa, vai menehtyikö pentu matkalla tähän maailmaan. 13 viikkoa myöhemmin avausraportti kertoi, että tyttö valitettavasti menehtyi synnytyksessä. Rauha pikkuisen muistolle.

Klo 10.22 syntyi sinivalkoinen 108 grammainen poika. Tällä pennulla oli elinvoimaa yllinkyllin, vilkas ja äänekäs kaveri. Istukka syntyi myös nopeasti. 

Klo 11.47 syntyi pikkuinen, terhakka mustavalkoinen tyttö, painoa 101 grammaa, ja istukka syntyi myös heti perään. 

Yllätyksekseni syntyi vielä neljäs pentu, joka oli myös tulossa takajalat edellä ja meinasi karata takaisin synnytyskanavaan. Hellästi avustin pienokaisen maailmaan klo 12.32. Levoton Sipriina hyöri ja pyöri synnyttääkseen istukan, ja kannattelin pentua varjellen napanuoraa venyttämästä pennun napaa. Mustavalkoinen isokokoinen tyttö painoi 116 grammaa.

Sipriina selvisi hankalasti alkaneesta synnytyksestä rauhallisesti kehräten. Hän antoi minun katkaista jokaisen napanuoran, eikä syönyt ainuttakaan istukkaa. Sen sijaan Sipriina sai voimaa Nutriplus-lisäravinteesta, sokerivedestä ja söi myös märkäruokaa synnytyksen aikana. Sipriina antoi auttaa myös pentujen kuivattelussa, mutta puhtaita pienokaisia emo ei enää päästänyt läheltään pois. Kätilön tehtäväksi jäi pitää pienet poissa tieltä, mutta silti samassa pesässä, kun sisaruksia syntyi lisää.

Sipriinan imetys sujuu onneksi myös hienosti, pentujen painot nousevat tasaiseen tahtiin. Suremme menetettyä pienokaista, ja iloitsemme eläväisestä kolmikosta.